Nieuws

Tracébesluit wegverbreding A2 Midden-Limburg getekend

Het Tracébesluit voor de verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide is ondertekend door minister van Nieuwenhuizen. Daarmee is de verbreding van dit deel van de snelweg een stap dichterbij gekomen.

Tussen Het Vonderen en Kerensheide wordt de A2 aangepakt. De weg gaat over een lengte van 18 kilometer van 2 naar 3 rijstroken per rijrichting. De viaducten over de weg krijgen waar nodig onderhoud, lang de weg komt aan beide kanten een groene baan (de zogenoemde 'parkway') en er worden drie faunapassages aangelegd onder de weg. De weg krijgt dubbellaags ZOAB. Ter hoogte van de Loperweg te Echt en de kern Born komen geluidschermen en er komt een hoger geluidscherm voor de kern Berkelaar. Het project kost in totaal 292 miljoen euro, 35 miljoen daarvan is afkosmtig van de regio zelf. 

110.000 auto's per dag

Minister Van Nieuwenhuizen: “De A2 in Midden-Limburg is belangrijk voor de mensen die in de regio werken en voor het verkeer tussen Nederland en de rest van Europa. Op dit stuk van de A2 rijden dagelijks zo’n 110.000 auto’s en vrachtwagens. En dat aantal neemt alleen maar toe. Het is een kwetsbaar traject. De vluchtstrook wordt nu gebruikt als spitsstrook om de drukte op te vangen en als er een incident is loopt het hier helemaal vast. De verbreding zorgt er voor dat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs beter kunnen doorrijden en dat de mensen in de gemeenten langs de snelweg minder last van sluipverkeer hebben. Geweldig dat we hier aan de slag gaan.”

Internationale logistieke hotspot

Hubert Mackus, gedeputeerde Provincie Limburg: “De verbreding van de A2 tussen de knooppunten Kerensheide en het Vonderen is cruciaal voor de Provincie Limburg. Zo cruciaal dat we hieraan 35 miljoen euro hebben bijgedragen. Onze provincie is een internationale logistieke hotspot, en draagt bij aan het succes van de Nederlandse economie. Een robuuste infrastructuur is voor Limburg dan ook onontbeerlijk. De A2 tussen het Vonderen en Kerensheide slibt steeds verder dicht; de maatregelen komen op het goede moment. Nu de verbreding definitief is, hopen we dat de schop snel de grond in kan.”

 
 

Deel dit artikel