Nieuws

Rijkswaterstaat lanceert campagne tegen negeren rode kruizen

Rijkswaterstaat, politie, ambulance, ANWB, bergers en wegwerkers lanceren samen de campagne #nietvoorniX, gericht tegen het negeren van rode kruizen boven rijkswegen.

De campagne met de slogan #nietvoorniX is er op gericht om bestuurders bewust te maken van de gevaren van het negeren van een rood kruis. De slogan wordt op de dynamische routeinformatiepanelen (DRIPS) getoond en ingezet op social media. 

Autowrak

Rijkswaterstaat laat op diverse verzorgingsplaatsen langs de snelwegen een aangereden auto van een weginspecteur zien. Deze auto werd in 2018 aangereden door een automobilist die een rood kruis negeerde. Bij de auto zijn ervaringen van weginspecteurs die tijdens hun werk ongevallen meemaakten te beluisteren en te lezen.

BOA-status

Sinds 2015 hebben 50 weginspecteurs van Rijkswaterstaat een BOA-status, waardoor ze een proces-verbaal mogen uitschrijven. Binnenkort wordt dit aantal verdubbeld naar 100 weginspecteurs. Ook handhaaft de politie vaker bij wegwerkzaamheden en valt het negeren van rode kruisen onder het strafrecht.

 

Lees hier meer, onder andere over de locatie van het autowrak. 

 

Deel dit artikel