Nieuws

Nieuwe elektrische deelscooters in Amsterdam en Rotterdam

Deelscooterexploitant Felyx gaat de vloot in Amsterdam en Rotterdam uitbreiden. Nog dit jaar moeten er in Rotterdam 663 elektrische deelscooters zijn. Alle scooters in Amsterdam worden vervangen. Ook start Felyx een pilot met scooters op geel kenteken die maximaal 45 kilometer per uur kunnen rijden.

De huidige Felyx-scooters hebben een blauw kenteken en mogen maximaal 25 kilometer per uur. Een klein aantal van de nieuwe scooters heeft een geel kenteken en een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur.  Dit is een pilot om de vraag naar deze elektrische bromfietsen te onderzoeken. 


‘Sinds begin dit jaar is het in Amsterdam verplicht om met de scooter op de reguliere rijbaan deel te nemen aan het verkeer. Dit gaf ons de gelegenheid om versneld het nieuwe en snellere type in Amsterdam te introduceren. Naast dat alle felyx-scooters zijn uitgerust met twee helmen, rijdt de nieuwe vloot de maximaal toegestane snelheid,’ aldus Quinten Selhorst van Felyx. ‘Dit biedt gebruikers een fijnere rijervaring en kunnen zich zo nog efficiënter en sneller door de stad bewegen.’ 


De vloot wordt uitgebreid omdat de vraag naar de elektrische scooters is toegenomen. De extra scooters moeten zo de dekking en beschikbaarheid van de scooters garanderen. Selhorst: "Dit is niet alleen een mooie mijlpaal voor felyx maar ook voor het geloof in deelvervoer. Dat de vraag in een jaar tijd zo veel is toegenomen onderschrijft de vele voordelen voor de leefbaarheid in de stad. Het is een snelle, duurzame maar ook leuke manier om van A naar B te komen in deze wereldstad. Ons doel is om de komende jaren een nog grotere bijdrage te leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, de mobiliteit van onze gebruikers in een snelgroeiende stad en het verminderen van het aantal verkeersopstoppingen."

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven