Nieuws

Aantal reizigers Hoekse Lijn boven verwachting

Het aantal reiziger in de eerste week waarin metrolijn B - beter bekend als de Hoekse Lijn - in Rotterdam gereden heeft is met circa 20 duizend reizigers per dag op werkdagen boven verwachting.

De Hoekse Lijn telde in de eerste week ruim 24 duizend in- en uitstappers. Dat komt neer op ongeveer 20 duizend reizigers per dag, op werkdagen. In de ramingen ging de RET uit van een ingroeimodel waarbij binnen drie jaar, 16 duizend in- en uitstappers per werkdag de Hoekse Lijn zouden weten te vinden. De eerste week gaat dus al over de ramingen heen, maar allerlei tijdelijke effecten kunnen hierin een rol spelen, zoals het weer, de tijd van het jaar en het feit dat omwonenden de nieuwe lijn willen uitproberen, aldus RET-directeur Maurice Unck. 

Enquête

Op de website van de RET kunnen reizigers een enquête invullen over de metrolijn. De respondenten waarderen het traject gemiddeld met een 8,3. Als verbeterpunt worden meer fietsenrekken bij Maassluis Steendijkpolder genoemd en het bestreiden van gladheid op de perrons. Ook functioneerde een lift op Schiedam Nieuwland niet.

Verstoringen

Het aantal verstoringen is tot nog toe beperkt gebleven. Per dag was sprake van een aantal kleine verstoringen die slechts in één geval leiden tot rituitval. Alle verstoringen waren ruim binnen het uur verholpen. Punt van aandcht is nog de beveiligingssoftware, die soms ten onrechte de snelheid van de metro beperkt. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven