Nieuws

TomTom en Bosch demonstreren zelfrijdende auto in Australië

TomTom en Bosch zullen tijdens het ITS World Congress in Melbourne een demonstratie geven met een zelfrijdende auto op het Albert Park F1 circuit. TomTom stelt daarbij zijn HD Map en RoadDNA ter beschikking, waarmee het Bosch demonstratievoertuig zelfstandig kan rijden.

 

TomToms HD Map en RoadDNA zijn accurate digitale-kaartproducten, die zelfsturende voertuigen helpen om hun locatie heel precies te bepalen en manoeuvres te plannen, zelfs als er met hoge snelheid wordt gereden.

 

Meer vertrouwen

TomTom hoopt met deze demo de ontwikkeling van de zelfrijdende auto te versnellen en bij te dragen aan meer vertrouwen in de veiligheid, efficiëntie en het comfort van dit concept, aldus Pieter Gillegot-Vergauwen, vicepresident Maps Product Management van TomTom.

 

Halverwege vorig jaar hebben TomTom en Bosch aangekondigd een partnerschap aan te gaan met betrekking tot de ontwikkeling van innovatieve kaarttechnologie voor zelfrijdende auto’s. TomTom ontwikkelt die kaarten op basis van de specificatie die Bosch weer ontwikkelt.

 

206.203 kilometer

Sinds de commerciële launch in 2015 heeft TomTom al 206.203 kilometers aan HD-kaarten en RoadDNA ontwikkeld in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Deel dit artikel