Nieuws

Valleilijn blijft halfuursdienst

Valleilijn Amersfoort - Ede blijft halfuursdienst Er komt geen kwartierdienst van de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu vindt dat voor het aantal reizigers dat gebruik maakt van deze vervoersdienst, het benodigde bedrag erg hoog is. 

Valleilijn blijft halfuursdienst

 

Praktische bezwaren


Daarnaast kleven er praktische bezwaren aan het instellen van een kwartierdienst, blijkt uit de quick scan. De minister wil daarom geen vervolgonderzoek laten doen naar de mogelijkheden. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. De quick scan was er gekomen op verzoek van de Kamerleden Arie Slob (ChristenUnie) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA), die de Valleilijn wilden gebruiken voor een kwartierdienst en hem ook geschikt te maken voor omleidingen als er problemen zijn bij Utrecht-Centraal.

Passeerspoor met extra zijperron


Het grootste deel tussen Ede-Wageningen en Amersfoort is nu nog enkelspoor. Treinen passeren elkaar bij Lunteren. Uit het eerste onderzoek blijkt dat er voor een kwartierdienst een passeerspoor met extra zijperron nodig is bij Ede-Centrum. Daarnaast zou tussen Barneveld-Centrum en Lunteren vermoedelijk een stuk dubbelspoor moeten komen.

120 miljoen euro


Bij elkaar zou het plan 120 miljoen euro kosten. Het grootste deel daarvan – 90 miljoen euro – moeten besteed worden aan de maatregelen voor veiligheid en tegen geluidsoverlast. Reden voor de minister om niet verder te gaan met de plannen.

Bron: de Gelderlander
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel