Nieuws

Platform Slim Werken Slim Reizen

Minister Schultz geeft 15 maart startsein Platform SWSR Volgende week geeft minister Melanie Schultz de officiële aftrap voor het (SWSR). Dit doet zij samen met voorzitter Lodewijk de Waal en een groot aantal CEO's van de de 50 beeldbepalende werkgevers (de B50).

Platform Slim Werken Slim Reizen


Niet alleen de CEO's zullen aanwezig zijn, ook een flink aantal regionale bestuurders zal acte de présence geven. Doel van de sessie is om elkaar te leren kennen, te inspireren én uiteraard te toasten op de samenwerking binnen dit nieuwe platform. Een uniek platform, met veel ambities en veel betrokken partijen.

Versnellen, opschalen en professionaliseren

Het hoofddoel van het Platform Slim Werken Slim Reizen is het versnellen, opschalen en professionaliseren van het effect van initiatieven op het gebied van slim werken en reizen, met als uiteindelijk resultaat dat dit 'business as usual' is geworden. De kracht zit in samenwerking, samenhang en synergie. De betrokken partijen dragen daardoor actief bij aan de maatschappelijke doelstelling: Reductie van autokilometers in de spits met 5% en een overeenkomstige reductie van emissies.

Langere periode samenwerken

De partijen spreken de intentie uit om voor een langere periode te gaan samenwerken. De Taskforce heeft een goede eerste aanzet gedaan; nu is de tijd gekomen om in het Platform SWSR de lopende initiatieven optimaal op elkaar af te stemmen. Het Platform richt zich primair op de maatregelen die hun beslag krijgen in de relatie tussen werkgever en werknemer.

Veel mensen werken momenteel hard om nieuwe initiatieven op te starten en het Platform handen en voeten te geven. Zowel in de regio's, bij de overheid, de B50 en ook bij de werknemersorganisaties wordt met creativiteit en energie gewerkt om Slim Werken en Slim Reizen op een hoger plan te krijgen.

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven