Nieuws

2 in 1: collecteren voor het goede doel en voor de clubkas

In meerdere gemeentes in Nederland is nog ruimte voor jeugdclubs om mee te doen aan de Jantje Beton Collecte die van 10 tot en met 15 februari 2014 plaatsvindt. Collecterende clubs mogen de helft van hun opbrengst zelf houden en dat kan goed van pas komen in tijden van teruglopende subsidies.

2 in 1: collecteren voor het goede doel en voor de clubkas

 

50 procent voor de club, 50 procent voor Jantje Beton


Uniek aan de Jantje Beton Collecte is dat 50 procent van de opbrengst voor de collecterende club zelf is. Met de andere helft start en steunt Jantje Beton projecten die ervoor zorgen dat steeds meer kinderen vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Jeugdclubs die in hun eigen regio meedoen zetten zich dus in om buitenspelen voor kinderen op de kaart te zetten, promoten de eigen club en zamelen geld in voor zomerkampen, nieuwe spelmaterialen en nog veel meer. Jantje Beton verzorgt alle collectematerialen en de landelijke promotie.

Deelnemen


Elk jaar collecteren 45.000 collectanten van zo’n 1600 Scoutings, sportclubs, buurt- en speeltuinverenigingen, kindervakantieorganisaties en tal van andere jeugdorganisaties tijdens de Jantje Beton Collecte. De eerstvolgende collecteweek vindt plaats van 10 tot en met 15 februari 2014. Geïnteresseerde jeugdclubs kunnen zich tot 1 januari 2014 aanmelden met het aanmeldformulier.

Verstoppertje spelen, rennen en klimmen


Jantje Beton wil dat kinderen vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt, want buitenspelen is goed voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Helaas is buitenspelen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Verstoppertje spelen, kliederen met water, hutten bouwen, rennen en klimmen. Vaak is er geen plek, is de speelplek slecht bereikbaar of verouderd. Daarom start en steunt Jantje Beton jaarlijks tientallen projecten die vrij en avontuurlijk buitenspelen mogelijk maken. Bijvoorbeeld door jaarlijks (her)inrichting van speelplekken te financieren, samen met scholen openbare schoolspeelpleinen te realiseren en met gemeenten hele speelbuurten met kindvriendelijke routes te ontwikkelen. Via haar jaarlijkse collecte steunt Jantje Beton verenigingen bij de organisatie van jeugdactiviteiten. Samen halen we het kind naar buiten.

Voor meer info, kijk op: www.jantjebeton.nlDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Geplaatst door

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven