Nieuws

Interactieve kleurplaat voor veiliger verkeer

In de ochtend de kinderen naar school brengen kan soms veel gedoe met zich meebrengen. Grote stromen auto's en fietsers passeren elkaar op weg naar school, wat soms chaos veroorzaakt. Scholen in Breda gebruiken vanaf 5 november een interactieve kleurplaat om de verkeerssituatie aan ouders duidelijk te maken.

Het concept van de kleurplaat is bedacht door Martijn Geervliet en uitgewerkt door Wim Reichardt van de afdeling Vormgeving van de gemeente Breda. De kleurplaat bevat vier filmpjes die met een app zichtbaar worden. In de app komen personen, die op de kleurplaat staan, tot leven. Zij vertellen wat zij vinden van de verkeerssituatie. Het doel van deze app en interactieve kleurplaat is vooral ouders bewust te maken van de verkeerssituatie rondom de school en ervoor zorgen dat ouders zich aan deze situatie aanpassen. 


De meeste scholen in Breda doen al veel aan verkeerseducatie en zijn lid van het BrabantVerkeersveiligheidsLabel. Dit samenwerkingsverband verkeerswerken, verlichtingsacties, geven verkeersles en communiceren over het verkeer rondom de school. De gemeente Breda wil het samenwerkingsverband door middel van de interactieve kleurplaat ondersteunen bij hun werk. Er wordt met de kleurplaats gestart in de gebieden die binnen het betaald vergunningengebied liggen, om ouders te wijzen op het feit dat in dat gebied betaald parkeren van toepassing is. Per school wordt tevens de mooiste kleurplaat gekozen. De klas waar de mooiste kleurplaat gemaakt is, krijgt een uitje.

Unieke manier van communiceren

Deze manier van communiceren is nog niet eerder toegepast. Er is bewust voor deze manier gekozen, omdat dit een perfecte manier is om ouders samen met hun kroost het verkeer te laten bespreken. Bekijk hieronder een filmpje van de eerste interactieve kleurplaat in Breda. 

 

 

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven