Nieuws

Eerste Blauwe Diesel pomp in Noord-Holland geopend

De eerste Blauwe Diesel pomp van Noord-Holland is in gebruik genomen in Alkmaar. Na de Friezen kunnen nu ook bestuurders uit Alkmaar en omgeving fossielvrij rijden.

Blauwe Diesel is sinds april te koop bij de Tamoil Express stations in Friesland. Na een geslaagde testperiode op deze Friese tankstations bekijkt Tamoil de mogelijkheden om Blauwe Diesel ook buiten Friesland op meer van haar stations aan te bieden. Het duurzame alternatief voor diesel is nu dus ook verkrijgbaar op het Tamoil tankstation in Alkmaar.

Fossielvrij

Blauwe Diesel B100 is een HVO, een Hydrotreated Vegetable Oil, die volledig wordt geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Zo is deze diesel geheel fossielvrij en emissiearm. Blauwe Diesel wordt gemaakt van afval- en reststoffen. De grondstoffen gaan daarom niet ten koste van de voedselketen, maar hebben altijd eerst een voedseldoel gediend.

Daarnaast reduceert Blauwe Diesel B100 de CO2-uitstoot met maar liefst 89 procent ten opzichte van gewone diesel. Leuk feitje: Blauwe Diesel is ook werkelijk blauw van kleur. 

Maatschappelijk betrokken

Tamoil is meer dan 50 jaar actief op de Nederlandse brandstofmarkt. Het bedrijf is maatschappelijk betrokken en investeert ook in duurzaamheid. Zo produceert Tamoil groene stroom voor haar netwerk van tankstations en biedt aan klanten diverse duurzame brandstoffen.  

Deel dit artikel