Nieuws

Mobility Challenge in Rotterdams Hoogkwartier van start

In de Rotterdamse wijk Hoogkwartier is de Mobility Challenge gestart, een experiment waarbij negentig inwoners van de wijk, twee maanden lang gebruik zullen maken van vormen van deelmobiliteit.

Tijdens de challenge zullen de deelnemers zoveel mogelijk gebruik maken van vormen van deelmobiliteit zoals deelfietsen, openbaar vervoer en deelauto's. Dertig van de deelnemers zullen hiervoor hun auto buiten de wijk laten staan. De vrijgekomen parkeerplaatsen worden tijdelijk omgetoverd tot groene plekken. Door middel van de challenge wil de gemeente Rotterdam laten zien wat deelmobiliteit kan betekenen voor een wijk. Wethouder Judith Bohove (Mobilliteit) was aanwezig bij de start van de Mobility Challenge en opende de mobiliteitshub op de Hoogstraat, waar elektrische auto's, deelfietsen en bakfietsen klaar staan voor de deelnemers.

De Mobility Challenge

De Mobility Challenge is een samenwerking tussen Stadslab Hoogkwartier, een initiatief van stadsmaker Marco Stout en architect Sanne van Manen, en de gemeente Rotterdam. De challenge is ontstaan vanuit de behoefte van bewoners om het Hoogkwartier groener te maken. De wijk telt 768 parkeerplekken op straat, die allemaal ruimte innemen ten koste van groen.  Wethouder Bokhove: “Het is een mooi experiment waarin bewoners en gemeente met elkaar samenwerken en leren door te doen en te experimenteren. Juist het enthousiasme uit de wijk is hierbij belangrijk. Bewoners krijgen de kans om mee te denken, nieuwe vormen van mobiliteit uit te proberen en hier ook iets voor terug te krijgen in de vorm van een betere, gezondere leefomgeving.”

 

Deel dit artikel