Nieuws

Provincie geeft geen cijfers HOV-bus

Provincie Noord-Holland geeft geen cijfers HOV-bus De negen bewonersorganisaties uit Velsen die zich keren tegen de HOV-bus, krijgen van de provincie geen kostencalculaties. Dat verzoek op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur is afgewezen. 

Provincie geeft geen cijfers HOV-bus

 

Tegen snelle route


De organisaties keren zich tegen de snelle route die door Velsen wordt aangelegd voor bus 75 naar Haarlem. Deze bus moet in 2015 onder meer rijden over een busbaan die wordt aangelegd op de plek van de oude spoorlijn.

Niet over het spoor


De bewonerclubs willen dat de HOV-bus door Driehuis gaat rijden in plaats van over het spoor. Om hun alternatief goed door een verkeerskundige te kunnen laten doorrekenen, vroegen ze alle berekeningen, kostencalculaties, gegevensmodellen en schetsontwerpen van de provincie.

Geen financiële gegevens


Die wil wel een schetsontwerp voor de HOV-route geven waarop het definitieve routebesluit is gebaseerd. Maar financiële gegevens krijgen de Velsenaren niet. ,,Het openbaar maken van deze informatie schendt het financiële belang van de provincie bij aanbestedingsprocedures voor het traject'', aldus de provincie.

Bron: Haarlems Dagblad

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel