Nieuws

Boete van 2 miljoen voor NS

De Nederlandse Spoorwegen krijgen een voorlopige boete van ruim 2 miljoen euro, omdat zij vorig jaar slecht hebben gepresteerd. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer geschreven.

Boete van 2 miljoen voor NS

 

Teveel vertragingen


De NS krijgt de boete omdat te veel treinen vertraging hadden en reizigers ontevreden waren over de informatie bij verstoringen en het gebrek aan zitplaatsen. 'De reiziger moet kunnen vertrouwen op de trein. Die afspraak heb ik met de Nederlandse Spoorwegen en daar reken ik hen op af', aldus Schultz van Haegen.

Kwijtschelding bij betere prestatie


De voorlopige boete kan worden kwijtgescholden als de NS in 2011 beter presteert. De boete is volgens het ministerie een prikkel om de prestaties te verbeteren. De boete van ruim 1,8 miljoen euro die de minister over 2009 oplegde is verlaagd naar een definitieve dwangsom van een half miljoen euro, omdat de NS de afgesproken prestaties verbeterde. Begin volgend jaar beslist Schultz van Haegen over de defintieve boete over 2010.

Aanscherpen


Jaarlijks scherpt de minister de prestatieafspraken van ProRail en NS aan. Als de organisaties hier niet aan voldoen, wil Schultz van Haegen in de toekomst een direct opeisbare boete opleggen en komt de herstelperiode dus te vervallen.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven