Nieuws

Multi-fietsontwerp wint boek Cycling Cities

Tijdens het Nationaal Fietscongres deed dagvoorzitter Üthe Lehman de oproep om op de congresbadge de fiets van de toekomst te tekenen. Daarmee maakte de congresbezoeker kans op het boek Cycling Cities: Hundred Years of Policy and Practice dat door Rijkswaterstaat ter beschikking is gesteld.

Het winnende ‘ontwerp’ kwam van de hand van Maurits Lopes Cardozo van Bike-minded. Hij tekende op de achterkant van zijn congresbadge de ‘Multi-fiets’; een bijzondere constructie die doet vermoeden dat de fietser zelf kan kiezen met welke wielen gefietst wordt.

 

Rijkswaterstaat stuurt Cardozo het boek toe. De organisatie is mede-initiatiefnemer van de hernieuwde uitgave van Cycling Cities . In het boek worden verschillende steden in beeld gebracht. Opmerkelijk zijn de ontwikkelingen in de steden Budapest, Antwerpen en Lyon: In Budapest is het fietsen door een hele nieuwe generatie omarmd en Antwerpen claimt een enorme comeback te hebben gemaakt, gebaseerd op Nederlandse voorbeelden. Verder is Lyon interessant, omdat het als een van de eerste steden een succesvol deelfietsprogramma heeft gelanceerd, als onderdeel van city branding.

 

Kijk hier voor meer informatie over het Nationaal Fietscongres en hier voor meer informatie over het boek Cycling Cities

Deel dit artikel