Nieuws

Vanaf 10 mei versnelde uitvoering A1 Apeldoorn-Azelo

Heijmans begint 10 mei met de versnelde uitvoering van de werkzaamheden op het traject A1 Apeldoorn-Azelo.

Het betreft het traject tussen Apeldoorn-Azelo en Deventer-Oost en Bathmen. De werkzaamheden vinden plaats vanaf 10 mei tot en met december 2019. Op wisselende stukken zijn versmalde rijstroken beschikbaar. De weg zal worden verbreed van twee keer twee, naar twee keer drie rijstroken. Tijdens de werkzaamheden zijn er wel tekens twee rijstroken in beide rijrichtingen beschikbaar. Omdat de stroken smaller zijn en de maximumsnelheid is verlaagd naar 90 kilometer per uur, moeten automobilisten desondanks rekening houden met een half uur vertraging, vooral tijdens de spits.

Verbreden A1

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio investeert het Rijk ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar twee keer vier rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar twee keer drie rijstroken.

Vier jaar sneller

In maart gaf de minister van Infrastructuur en Waterstaat het officiële startsein voor de wegverbreding en kondigde meteen aan dat de uitvoering van de tweede fase met vier jaar versneld zou worden. In 2020 volgt meteen het deel tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo.

Deel dit artikel