Nieuws

Noord-Holland investeert in verkeerseducatie

De provincie Noord-Holland geeft in totaal 900.000 euro subsidie voor verkeersveiligheidsprojecten aan 16 organisaties. Deze projecten hebben tot doel om jongeren te leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

De nadruk ligt bij al deze projecten op afleiding door mobielgebruik, sociale groepsdruk, bewustzijn van het eigen gedrag en verkeersinzicht.


Voor sommige projecten hebben meerdere aanvragers een subsidie gekregen, omdat zij verschillende onderdelen van het project uitvoeren. Zo wordt het project ‘Op de fiets? Even niets!’ uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Hoorn, en ‘Split the Risk’ door de gemeente Beverwijk en drie verschillende stichtingen.


Overige projecten die subsidie krijgen zijn Verkeerskunsten, Verkeer in uitvoering, Verkeerseducatielijn en Fight your inner Monkey.

Nieuw

‘Op de fiets? Even niets! en ‘Split the Risk’ zijn nieuwe projecten. Met het eerste leren scholieren de risico’s van afleiding in het verkeer en het belang van je concentreren op wat je doet onderweg. Het tweede is vooral voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 bedoeld en de focus ligt daar op bewustwording van de gevolgen van even geen aandacht voor het verkeer.

 

Bekijk hier het overzicht van alle subsidies.

Nationaal Fietscongres

Fietsveiligheid is één van de thema's die behandeld worden op het Nationaal Fietscongres, op 5 juni in Rotterdam. Voor meer informatie en aanmelden, gaat u naar: www.nationaalfietscongres.nl.

Deel dit artikel