Nieuws

Eindelijk vervanging van kindonvriendelijke bankjes

Metropoolregio Den Haag Rotterdam is afgelopen week eindelijk begonnen met het vervangen van 1100 haltebankjes. Dit nadat een aantal kinderen met hun vingers vast kwam te zitten in de gaatjes van de banken.

Al in maart werd bekend dat de bankjes voor ongelukken zorgden, maar pas twee maanden later is begonnen met het plaatsen van nieuw meubilair. De extra kosten die dit met zich meebrengt worden geschat op 550.000 euro en worden betaald uit reclameopbrengsten. Het vervangen van de bankjes is 2 mei gestart en zal uiterlijk 14 juli zijn afgerond. Vanwege de doorlooptijd van de vervanging heeft de MRDH waarschuwingsstickers laten plakken op de huidige bankjes.


Wachten op ongelukken

Het Keurmerkinstituut is verbaasd over de gang van zaken. "Ik vind het jammer dat ze er niet bij na hebben gedacht dat kinderen op de bankjes gaan zitten en dan uit verveling hun vingers in de gaten stoppen", zegt Jos Smit van het Keurmerkinstituut tegen Omroep West. "Met de huidige afmeting van de gaten was het wachten op ongelukken."


Richtlijnen ontbreken

Voor het ontwerp van straatmeubilair ontbreken richtlijnen op het gebied van kindveiligheid. Wel bestaan er aanwzijzingen voor onder meer duurzaamheid, vandalismebestendigheid en uitstraling.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel