Nieuws

Gratis ov-chipkaart Tilburgse minima

Minima in Tilburg kunnen een vergoeding krijgen voor de aanschaf en het starttarief van de OV-Chipkaart. Alle minima die Tilburg kent, hebben vorige week via de Meedoenregeling een brief gehad.

Gratis ov-chipkaart Tilburgse minima

 

Strippenkaart afgeschaft


De busreizigers in Tilburg kunnen sinds 3 november 2011 niet meer reizen met de strippenkaart. Zij moeten een chipkaart hebben of een (duurder) kaartje kopen in de bus. Wethouder Jan Hamming: \"We vinden het belangrijk dat iedereen in Tilburg van het openbaar vervoer gebruik kan maken. We willen voorkomen dat mensen die de kosten voor het openbaar vervoer niet kunnen betalen, thuis blijven en de deur niet meer uitgaan.\"

Het verschil


De aanschaf van een OV-Chipkaart kost 7,50 euro. Om met de bus te kunnen reizen, moet daarnaast minstens 4,00 euro aan saldo op de pas staan. De startinvestering is 11,50 euro per persoon. Voorheen kon men met een gezin op 1 strippenkaart reizen, nu geldt dat voor ieder gezinslid apart een OV-chipkaart moet worden aangeschaft. De persoonlijke OV-Chipkaart is 5 jaar geldig.

Meedoenregeling


De kosten voor de aanschaf van een OV-Chipkaart worden niet van het persoonlijke meedoenbudget van 70 euro afgehaald. De vergoeding gaat zodoende niet ten koste van andere activiteiten die minima met de Meedoenregeling kunnen ondernemen. Afgelopen jaar maakten 7.993 mensen in Tilburg gebruik van de Meedoenregeling. In 2009/2010 was dit aantal nog 4.669.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel