Nieuws

Samenwerking om meer particulieren toegang te geven tot autodelen

MijnDomein, Juuve en Buurauto hebben na een verkennende periode besloten te gaan samenwerken. Op deze manier ontstaat een organisatie die elkaar versterkt als het gaat om autodelen voor particulieren. Doel is om meer particulieren toegang te geven tot duurzaam autodelen.

Rob Baas, directeur van MijnDomein, zegt over de samenwerking: "Wij geloven absoluut in de toegevoegde waarde van auto’s delen en willen op deze manier een bijdrage leveren aan de noodzakelijke mobiliteitstransitie. We hebben goed rondgekeken om te zien welke partijen het goed bij ons passen en zo zijn uitgekomen bij Juuve en Buurauto. Juuve loopt voorop als het gaat technische kennis, Buurauto is goed in het bij elkaar brengen van partijen en in het verbinden. Zij zijn echte community bouwers. Wij op onze beurt brengen kennis van auto’s, systemen en organisatorische slagkracht in. Onze klanten informeren al regelmatig naar diensten als autodelen en de private leasedeelauto."

Onderling nauwelijks gedeeld

Directeur Niki Sie van Juuve zegt dat in de markt van autodelen, onderling nauwelijks nog gedeeld wordt: "Als we intensief gaan samenwerken, wordt autodelen steeds interessanter voor gebruikers. En dat helpt ons met het terugdringen van de acht miljoen auto’s in Nederland."

Directeur Alex van der Woerd van Buurauto ziet ook duidelijk de mogelijkheden van de samenwerking: "Door deze unieke samenwerking ontstaat een netwerk dat de mobiliteitstransitie en particulier autodelen in het bijzonder direct van een impuls kan voorzien."

De samenwerking is per direct van kracht

Deel dit artikel