Nieuws

Gebruik ov-fiets in Brabant flink toegenomen

Het gebruik van ov-fietsen is in Noord-Brabant met bijna vijftig procent toegenomen in slechts een jaar tijd. In 2018 werd in Noord-Brabant 450.000 keer een ov-fiets verhuurd, in 2017 was dat nog 308.000 keer.

De provincie Noord-Brabant heeft bijgedragen aan het beschikbaar zijn van ov-fietsen op ook de kleinere stations en busstations. Dit heeft geresulteerd in een significante toename van het gebruik van ov-fietsen. De stijging is over de gehele linie 46 procent, maar op de kleinere stations zelfs 57 procent. Op de kleinere stations Ravenstein, Breda-Prinsenbeek, Geldrop, Helmond Brouwhuis, Tilburg Reeshof e nbij het busstations Tol Wes is het gebruik van ov-fietsen zelfs verdubbeld. 

Provincie

De provincie Noord-Brabant wil dat er op elk treinstation in de provincie ov-fietsen beschikbaar zijn. Daarom is er financieel bijgedragen aan het aanleggen van ov-fietsvoorzieningen op eenentwintig locaties. Behalve de kleinere treinstations waren dat ook de vier busstations in Uden, Veghel, Waalwijk en Tol West in Sleeuwijk. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven