Nieuws

Gent, Deinze en Bonheiden bekroond op Fietscongres

Gent, Deinze en Bonheiden zijn door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bekroond tot Fietsgemeente/Fietsstad 2018. Met de bekroning willen minister Weyts, de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Vlaamse overheid steden en gemeenten die werk maken van vlot en veilig fietsverkeer in de schijnwerpers zetten.

De bekroning was de afsluiter van het Fietscongres dat de VSV in samenwerking met de Vlaamse overheid, Fietsberaad Vlaanderen en de Stad Mechelen op 5 juni organiseerde. Het is de derde keer dat de prijzen worden toegekend. Gent en Deinze vielen ook bij de vorige editie in 2015 al in de prijzen.

35 deelnemers

In totaal 35 Vlaamse steden en gemeenten dienden eind vorig jaar een kandidatuur in om de officiële titel van Fietsstad/Fietsgemeente 2018 te mogen dragen. De VSV peilde bij de deelnemers naar concrete realisaties voor vlotter en veiliger fietsverkeer en hun toekomstplannen inzake fietsbeleid. Na een eerste selectieronde door een vakjury onder leiding van de VSV volgde een terreinonderzoek door een gespecialiseerd studiebureau. Dit artikel komt uit ReScape

Deel dit artikel