Nieuws

Deze kleine bestelauto is volledig elektrisch

Logistiek bedrijf DHL Parcel schaft 400 kleine bestelauto’s aan voor woonwijkvriendelijke bezorging, waaronder 100 elektrische. De elektrische bestelauto’s worden ingezet in ruim 50 Nederlandse steden.

De StreetScooter heeft een laadruimte van 4 kubieke meter. De kleine bestelauto’s zijn handiger voor bezorging van pakketten in woonwijken ten opzichte van grotere bestelwagens. Ook gaat DHL Parcel in binnenstedelijke gebieden gebruik maken van fietskoeriers. Uiterlijk in 2025 wil het bedrijf dat 70% van de bezorgingen emissievrij is.

 

 

Met een maximumsnelheid van 80 km/h en een actieradius van 80 km is de StreetScooter uitermate geschikt voor stadsdistributie. De elektrische energie wordt opgewekt in een 30 kW asynchrone motor die een piekbelasting van 45kW heeft. De energie wordt opgeslagen in een lithium-ion batterij. Het laadvermogen is 650 kilogram. 

Waar rijden de StreetScooters?

In Nederland zijn de Streetscooters vanaf dit voorjaar te zien in de plaatsen Alkmaar, Almere, Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Tilburg, Tiel, Utrecht en Zoetermeer. Later dit jaar volgen Apeldoorn, Nijmegen en Wageningen.

Emissievrij in 2050

De aanschaf van kleinere bestelauto’s met een zuinige dieselmotor of elektrisch aangedreven past in de recent aangescherpte milieudoelstelling van Deutsche Post DHL, doordat in 2025 70% van de leveringen emissievrij moet zijn. De groep wil al zijn emissie in 2050 tot 0 reduceren. 

Deel dit artikel