Nieuws

Tunnel Etten-Leur gewenst

De VVD-fractie in Etten-Leur heeft het college van B en W laten weten dat een tunnel onder de overweg Schoonweg/Plantijnlaan er snel moet komen. \"Een tunnel is veel veiliger dan een spoorwegovergang en zorgt voor een betere verkeersdoorstroming\", aldus fractielid Clasien de Regt.

Tunnel Etten-Leur gewenst

 

Subsidie


Afgelopen februari kwam de tunnel nog ter sprake, toen Commissaris van de Koningin Wim van de Donk op bezoek was. Hij liet weten dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie voor een tunnel zou kunnen verstrekken. De gemeente Etten-Leur heft dit aan zich voorbij laten gaan, omdat de gemeente zelf te weinig geld in kas zou hebben voor de financiering van de tunnel.

Plannen maken


De VVD-fractie wil nu dat de gemeente zich inschrijft voor een volgende subsidieronde, ook op advies van Van de Donk. Hij adviseerde om sowieso plannen te maken, ook al was de financiering nog niet rond. Bovendien wil de partij dat B en W contact legt met spoorbeheerder ProRail. Die zijn namelijk bezig met een tunnelfonds, dat ervoor moet zorgen dat spoorwegovergangen versneld verdwijnen. Volgens ProRail is dat fonds echter nog in ontwikkeling.

Bron: BN de Stem

Terug naar overzicht nieuws >>>

Deel dit artikel