Nieuws

Rotterdam krijgt mogelijk Mobility City Campus

Rotterdam is een van de kanshebbers voor een nieuwe internationale Mobility City Campus. Dit testcentrum biedt ruimte aan belangrijke spelers om nieuwe mobiliteitsconcepten te testen en ontwerpen.

Dat werd door Avanto Ventures bekend gemaakt tijdens het nationale innovatie-evenement 'Slush' in Helsinki, schrijft de gemeente op haar website. Momenteel voeren de betrokken partijen een onderzoek uit naar de haalbaarheid van de campus.

Mobiliteitsoplossingen

Het vervoer van mensen en goederen in steden wordt een steeds belangrijker thema. Mede daarom moet de campus een plek worden waar een fysieke plek worden waar alle belangrijke Europese spelers die zich bezighouden met mobiliteitsvraagstukken bij elkaar komen om nieuwe concepten te bedenken, ontwikkelen en uit te werken. Het idee is dat de campus het epicentrum wordt voor mobiliteitsoplossingen. 


Volgens Antti Rantanen van Avanto Ventures was het Rotterdamse ecosysteem doorslaggevend en biedt het het beste uitgangspunt voor de realisatie van een Mobility City Campus. Pas als de haalbaarheidsstudie positief uitpakt, wordt het idee voor de campus verder uitgewerkt. 

Deel dit artikel