Nieuws

Vrachtfietsactie stimuleert emissievrij bevoorraden

Met de fiets kun je je sneller door de stad bewegen dan met de auto, zo stellen de Beter Benutten-regio’s Zwolle-Kampen, Twente en Stedendriehoek. Zij starten daarom op woensdag 6 december in Zwolle met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die dagelijks pakketjes met een busje of auto door de stad vervoeren.

De ondernemers kunnen een week lang gratis gebruik maken van een elektrische vrachtfiets. De actie start in regio Zwolle-Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt de proefperiode in de andere twee regio’s. Als de fiets bevalt, krijgt de desbetreffende ondernemer een bedrag van 1000 euro uitgekeerd door Beter Benutten, als korting op de aanschaf van een eerste vrachtfiets.

In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede verschillende programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar tekenden de drie gemeenten een Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal Zes) met als doel het emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025.

Ondernemers kunnen zich voor de actie aanmelden en meer info vinden via de site van de actie. 

Deel dit artikel