Nieuws

Meer OV-fietsen bij Rotterdamse metrostations

Sinds 5 december worden op vier extra metrostations in Rotterdam OV-fietsen verhuurd. Hiermee worden nu in totaal 300 OV-fietsen op 17 verschillende Rotterdamse metrostations aangeboden. Dat is onderdeel van het gemeentelijke fietsplan en mede mogelijk dankzij een subsidie van Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Pedro Peters, algemeen directeur van de Rotterdamse vervoerder RET, is erg blij met de OV-fietsen op de metrostations. “Reizigers plannen hun reis van deur tot deur. Hiermee breiden we onze rol als vervoerder uit, we faciliteren extra diensten op onze stations voor onze reizigers.” 

First and last mile

De uitbreiding van het aantal OV-fietsen bij metrohaltes wordt gefinancierd door een subsidie van 330.000 euro vanuit MRDH. Dit is onderdeel van de mobiliteitsketen ‘wandelen-fietsen-OV’, waarin de volledige reis van reizigers wordt gefaciliteerd. Dus ook de ‘first en last mile’. Monique de Jong van de Metropoolregio laat weten dat in regio Haaglanden al zo’n slag is gemaakt in de periode 2006 – 2010.

Meer OV-fietsen

Bij vervoersbedrijf HTM in Den Haag zijn momenteel nog geen concrete plannen om extra OV-fietsen bij te plaatsen. “Gesprekken zijn altijd gaande, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de opdrachtgever en de financier (gemeente en Metropoolregio, red.)”, aldus woordvoerder Ernst Moeksis, “Want je kunt wel fietsen aanbieden, maar als er geen stallingen zijn dan heeft de reiziger er natuurlijk niets aan”. 

Deel dit artikel