Nieuws

Fietsen levert Nederland miljarden op

Fietsen is niet alleen goed voor klimaat of mobiliteit, maar ook voor de economie. De European Cyclists’ Federation (ECF) presenteerde 6 december het rapport ‘Economic Benefits of Cycling’. Daarin is berekend dat de financiële en maatschappelijke waarde van de fiets in Nederland op ruim 77 miljard euro ligt.

De Fietsersbond en de ECF pleiten ervoor om fietsen hoger op de politieke agenda te zetten. Met dit onderzoek kan worden aangetoond dat fietsen ook een economische meerwaarde heeft voor de overheid. Fietsen draagt volgens het onderzoek namelijk bij aan werkgelegenheid, volksgezondheid, industrieel beleid en de sociale integratie.

Hoog rendement

Bovendien investeren de gezamenlijke overheden in Nederland 'slechts' 0,5 tot 1 miljard euro per jaar. “Het rendement ligt erg hoog", aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. Zij ziet graag dat er méér geïnvesteerd wordt in fietsinfrastructuur, zoals in fietsenstallingen rondom stations. "Als de overheid wat meer investeert, dan halen we er nog meer uit. Dat is dus zeker de moeite waard”.

EconomicBenefitsofCycling.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven