Nieuws

Petitie voor duidelijke verkeersborden elektrisch opladen

Er moeten duidelijke verkeersborden komen voor de aanwezigheid van oplaadpunten bij tankstations. Dat is de opvatting van Vereniging Elektrische Rijders. De vereniging heeft hierom een petitie gestart: ‘Rijkswaterstaat moet duidelijke borden plaatsen bij EV Snelladers langs de snelweg’.

Het huidige bord dat symbool staat voor de aanwezigheid van oplaadpunten bij tankstations, is volgens de vereniging niet duidelijk genoeg. Het gaat hierbij om een bord met een blauwe schaduw achter het tanksymbool. Dit is volgens de vereniging onduidelijk en veel mensen zouden er dan voorbijrijden.

De vereniging is al in gesprek geweest met het ministerie van IenW. Zij hebben een voorstel gedaan voor een nieuw verkeersbord: een auto met een stekkertje eraan. “Dit is een duidelijk symbool wat voor iedereen gelijk duidelijk is. Een stekker symboliseert in dit geval elektriciteit, en de auto in combinatie met elektriciteit staat dus voor een elektrisch voertuig”, legt Jochem Beunderman van Vereniging Elektrische Rijders uit. “Wat ons betreft is dit een heel duidelijk symbool, helaas dacht het ministerie daar anders over en zijn we nog niet in overeenstemming gekomen.”

Lobby

De vereniging voor elektrisch rijden heeft het afgelopen jaar veel gelobbyd in samenwerking met branchevereniging Doet. De petitie die de vereniging is gestart, moet de wens van de vereniging voor een duidelijk bord nog beter onder de aandacht brengen. “Als meer mensen zich bewust worden van het feit dat er nu nog geen duidelijk verkeersbord voor is, gaan zij hopelijk ook actie ondernemen en zich actief inzetten voor een duidelijker bord”, hoopt Beunderman.

De petitie is op 6 november in totaal al 492 keer ondertekend, maar dit is volgens de vereniging nog lang niet genoeg. “Het is natuurlijk een mooi aantal, maar we streven toch wel naar zo’n 4000 handtekeningen, om echt daadkrachtig te zijn in onze wensen."

Deel dit artikel