Nieuws

iDiensten gepresenteerd op Summit in Sassenheim

Tijdens de NajaarsSummit ‘Mobility, Safety and Smart Centres as a Service’, op 3 november in Sassenheim, werden de eerste versies van meer dan twintig iDiensten gepresenteerd. De iDiensten zijn ontwikkeld onder de naam MaaSandMore van het programma iCentrale.

In 2018 zullen deze versies worden afgerond tot volwaardige iDiensten, die provincies en gemeenten met of zonder eigen bediencentrales kunnen afnemen op basis van abonnementen en prestatieafspraken.

Prestaties stads- en wegbeheer verbeteren

Met iDiensten kunnen gemeenten en provincies hun prestaties op het gebied van stads- en wegbeheer verbeteren, reizigers beter bedienen en geld besparen. Door het combineren van taken voor meerdere domeinen en meerdere overheden ontwikkelden zij in de afgelopen periode uiteenlopende multi-domein iDiensten.


De iDiensten die tijdens de Summit gepresenteerd zijn, variëren van een iGenerator voor een actueel multi-domein overzicht tot een managing agent die kan ondersteunen bij het organiseren van de bediening

iBedienfilosofie uitgewerkt tot standaard

Deze tweede Summit is een vervolg op een eerste editie, die plaatsvond in maart 2017. Toen stonden de plannen van dertien private partijen en zes decentrale overheden om te komen tot iDiensten in de steigers. Dit maakt onderdeel uit van het programma iCentrale, ondersteund door het programma Beter Benutten/Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Op de Summit nam het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tevens de iBedienfilosofie in ontvangst. In deze iDienst is vastgelegd hoe de organisatie techniek en systemen ten behoeve van het multi-domein kan inrichten. In samenwerking met het CROW is deze uitgewerkt tot een landelijke standaard met CROW-richtlijn. Vanaf nu kan deze worden gehanteerd als de nieuwe standaard voor het bieden van centrales voor de verschillende domeinen. 

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven