Nieuws

Stikstofuitspraak: 18.000 projecten getroffen

De recente uitspraak van de Raad van State omtrent de legitimiteit van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) treft 18.000 projecten in verschillende sectoren.

Recentelijk deed de Raad van State uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof. Het hoogste gerechtshof oordeelde dat het PAS niet voldoet aan Europese regelgeving. Nu blijkt uit een schatting dat 18.000 projecten in verschillende sectoren in het gedrang komen door de uitspraak. Dit betreft woningbouwprojecten, bouwklussen en wegverbredingen. Dat meldt het NRC.

 

Lees hier meer over de PAS-uitspraak.

 

Minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) zal volgende week een brief naar de Tweede Kamer sturen. Daarin geeft ze meer duidelijkheid over de exacte omvang van de problemen. 

Invloed op verkeer

De PAS-uitspraak heeft ook grote invloed op projecten om de infrastructuur te vernieuwen of te verbeteren. Zo werd eerder deze week al bekend dat de maximumsnelheid op vier trajecten op Rijkswegen omlaag gaat van honderddertig naar honderdtwintig kilometer per uur, en dat de geplande snelheidsverhoging op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht in elk geval voorlopig van de baan is. Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven