Nieuws

Gratis internet in 13 Friese bussen

Vanaf september kunnen reizigers gebruik maken van gratis internet in dertien Connexxion-bussen. Het gaat om een proef. De proef komt voort uit de provinciale campagne ‘Mijn ideale bus’ waarin jongeren hun ideale bus konden samenstellen. Wifi in de bus was een sterke wens van jongeren. Aan het eind van het jaar besluit de provincie of wifi beschikbaar blijft én of het wordt uitgebreid. 

Gratis internet in 13 Friese bussen

De bussen die wifi aan boord hebben rijden zijn de lijnen die een langere afstand afleggen, zodat reizigers tijdens hun reistijd kunnen internetten.  De provincie is constant op zoek naar manieren om het Friese openbaar vervoer beter te laten aansluiten op de wensen van reizigers.

 
Onderzoek


Studenten van Stenden Hogeschool doen onderzoek naar het gebruik en de waardering van draadloos internet in de bus. Ook kijken zij of het technisch voldoet. Aan de hand van de resultaten besluit de provincie of ze wifi in de bus opneemt als bestekseis in de nieuwe busconcessie. Die concessie geeft het alleenrecht om het openbaar vervoer te verzorgen in Noord- en Zuidwest-Fryslân, Leeuwarden en op Schiermonnikoog. Het aanbestedingsproject van de concessie is nu in volle gang. Maart 2012 is duidelijk welke vervoerder de concessie krijgt die op 9 december 2012 van start gaat.
 

 
</

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven