Nieuws

NVC 2018: Van traditionele verkeerskunde naar nieuwe mobiliteit

Het negende Nationaal Verkeerskundecongres (NVC) wordt dit jaar aangeboden door Brabantstad. Het précongres start in ‘Het Werkwarenhuis’ in ’s Hertogenbosch op 31 oktober. Tijdens het précongres kunt u een Brabantstad naar keuze bezoeken. Op 1 november staan in 1931Congrescentrum in 's-Hertogenbosch vakkennis en vakontwikkeling centraal. U kunt daaraan bijdragen én ook Brabant inspireren. U kunt uw bijdrage leveren tot 1 september.

Transitiereeks
Vorig jaar is het thema transitie geïntroduceerd op het NVC. Ook dit jaar komen de onmiskenbare kenmerken van allerlei transities in het vakgebied aan bod, zoals nieuwe spelers (debat met Google) of ontschotten (keynote Frans Soeterbroek, de Ruimtemaker). Tegelijkertijd is het borgen van de eigen vakkunde van groot belang (keynote Micaela Dos Ramos, KIVI). Volg het programma, inclusief précongres

Uw bijdrage
Dit jaar worden er twee prijzen uitgereikt voor de beste bijdrage. Een prijs gaat naar de beste (traditionele) paper. Een prijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende bijdrage aan de uitdagingen waar Brabantstad voor staat.

Inspiratieboulevard
Uw bijdrage krijgt dit jaar altijd aandacht. Alle bijdragen krijgen ruimte voor een presentatie op de ‘Inspiratieboulevard’. Dit is de grote ruimte waar ook koffie, thee en lunch worden geserveerd. Zoals gebruikelijk selecteert de papercommissie (onderdeel van de Raad van Advies) een aantal bijdragen voor een presentatie tijdens een parallelle sessie. Alle andere bijdragen krijgen de mogelijkheid om hun presentatie in welke vorm dan ook kort te pitchen tijdens het plenaire programma.

Deadline bijdrage
U kunt uw bijdragen inleveren tot 1 september. Lees de voorwaarden voor het indienen van een inspirerende bijdrage.


De NVC-pijlers
Het NVC is het meest allround mobiliteitsevenement van het jaar. We bieden zowel nieuwe vakkennis, volgen vakontwikkelingen op de voet en vertalen dit naar actuele en toekomstige competenties van de vakmens. Het Nationaal verkeerskundecongres is daarmee hét jaarlijkse kennis- en netwerkevenement voor verkeerskundige specialisten én mobiliteitsgeneralisten. 

Meer informatie: www.nationaalverkeerskundecongres.nl

Deel dit artikel