Nieuws

Twente Mobiel herhaalt project Fietsmaatjes

Twente Mobiel herhaalt de campagne Fietsmaatjes, waarbij medewerkers met een kleine premie én een enthousiaste collega worden overgehaald vaker op de fiets te stappen. Dat meldt CROW Fietsberaad.

In het project 'Fietsmaatjes' krijgt de ex-automobilist 0,35 euro per gefietste kilometer, en de al fietsende collega een euro per dag. De kilometers worden bijgehouden met de Fietsmaatjes-app. Medewerkers van verschillende bedrijven en organisaties in Overijssel kunnen meedoen met het project. 

Gezondheid

De campagne begon in 2017. 900 Automobilisten pakten toen de fiets in plaats van de auto en fietsten zo gezamenlijk 673.000 kilometer. De gemiddelde automobilist kreeg 175 euro en de gemiddelde buddy-collega kreeg 124 euro. Toch bleek het niet om geld te gaan; 38 procent van de deelnemers gaf aan mee te doen voor de gezondheid, slechts 20 procent voor de financiële beloning. Ook het  buddy-aspect werd genoemd als belangrijke factor van invloed op het fietsgedrag. 

Succes

Het succes van de campagne is reden voor Twente Mobiel (onderdeel van provincie Overijssel, gericht op het stimuleren van duurzame mobiliteit) om de campagne te herhalen. De campagne werd gestart bij het Isala ziekenhuis in Zwolle en zal vijf maanden duren. Maximaal 4000 deelnemers kunnen meedoen, inmiddels hebben zich al 3000 gemeld. 

 

Lees hier meer. 

 

Komt u ook naar het Nationaal Fietscongres op 20 juni in Houten?

Deel dit artikel