Nieuws

VVN: laat kinderen fietsuren maken

Veilig Verkeer Nederland gaat in kaart brengen hoe groot het 'fietprobleem' is onder Nederlandse kinderen. Een flink aantal maakt volgens de belangenorganisatie te weinig fietsuren.

Dit schrijft VVN naar aanleiding van het theoretisch Verkeerexamen dat deze week op honderden scholen wordt afgenomen. ''We merken dat, vooral in de grote steden, niet alle kinderen meer kunnen meedoen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. De reden hiervoor is meestal het gebrek aan praktijkervaring of omdat ze geen fiets hebben. Het is belangrijk voor hun verkeersveiligheid dat kinderen veel fietsuren maken’, aldus José de Jong, woordvoerder Veilig Verkeer Nederland. 

Voordelen

De voordelen van fietsen voor kinderen worden vaak onderschat: het deel kunnen nemen aan schooluitjes, het zelfstandig de wijk uit kunnen om ook letterlijk je horizon te verbreden, naar sport en vriendjes kunnen gaan, het zijn allemaal zaken die kinderen meer kansen bieden op een goede ontwikkeling.

Probleem?

Om erachter te komen hoe groot het 'fietsprobleem' is, wat de reden is en of het toeneemt gaat Veilig Verkeer Nederland hier komend jaar onderzoek naar doen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven