Nieuws

Software voor verkeersmanagement

Efficiënt verkeersmanagement wordt steeds belangrijker. De behoefte aan een veiligere leefomgeving, een betere verkeersdoorstroming, oplossingen voor de parkeerproblematiek en milieubesparende maatregelen wordt steeds groter. RealM2M Traffic van I-Real draagt bij aan deze behoeften.

Software voor verkeersmanagement

{igallery 101}

Software voor verkeersmanagement

Efficiënt verkeersmanagement wordt in onze huidige samenleving steeds belangrijker. De verkeersdruk en daarmee ook de concentraties CO2 en fijnstof nemen steeds verder toe. De behoefte aan een veiligere leefomgeving, een betere verkeersdoorstroming, oplossingen voor de parkeerproblematiek en milieubesparende maatregelen wordt steeds groter. Het verkeersmanagementsysteem RealM2M Traffic van I-Real draagt bij aan deze behoeften.

Real M2M Traffic


RealM2M Traffic wordt ingezet voor het op afstand besturen, monitoren, beheren en managen van allerlei verkeersinstallaties. RealM2M Traffic communiceert (onder andere via GPRS, GSM, ADSL, ISDN, UMTS en HSDPA) met de besturingssystemen van installaties, het wisselt gegevens uit en presenteert deze in een gebruiksvriendelijke internetomgeving. RealM2M Traffic wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het afstemmen van verkeersregelinstallaties op het verkeersaanbod, het (dynamisch) dimmen van de openbare verlichting, maar ook als Parkeer Route Informatie Systeem. Alle informatie van de verschillende installaties kan bovendien worden gecombineerd, zoals het gebruiken van informatie uit de VRI om bij afname van de verkeersintensiteit de openbare verlichting dynamisch te laten dimmen of de VRI's afstemmen op de uitstroom van auto's uit een parkeergarage.

Toepassingen


RealM2M Traffic kan worden toegepast op de volgende installaties:
–    Verkeersregelinstallaties (VRI)
–    Openbare verlichting (OV)
–    Parkeer Route Informatie Systemen (PRIS)
–    Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP)
–    Toegangscontrole systemen
–    Verkeerstellers

Volledig operationeel verkeersmanagementsysteem


RealM2M Traffic kan als individueel systeem ingezet worden per installatiesoort, maar ook als totaal dynamisch verkeersmanagementsysteem (DVM). Een groot voordeel is dat er één platvorm is voor zowel het inwinnen, bewerken, sturen als ook het managen van alle soorten verkeersinstallaties. Informatie afkomstig uit de verschillende installaties kan worden gedeeld en gecombineerd. Een ander voordeel is de keuzevrijheid van leverancier van de verkeersinstallaties, want RealM2M Traffic sluit aan op verschillende merken en typen installaties. Kortom: RealM2M Traffic is een open systeem dat direct communiceert met de installaties in de openbare ruimte én functioneert als dynamisch verkeersmanagementsysteem.
 

Module Onderhoudsmanagement


Met toevoeging van de module Onderhoudsmanagement is het systeem compleet te maken. Hiermee zijn onderhoudsinspecties aan de verkeersinstallaties te registreren en te analyseren, evenals het plannen van onderhoudswerkzaamheden en het budgetteren van onderhoud.

Belangrijkste voordelen


–    Verschillende verkeersinstallatiesystemen zijn op elkaar af te stemmen
–    Zeer gebruiksvriendelijk, webgebaseerd en toegankelijk systeem
–    Open systeem. Sluit aan op verschillende merken en typen installaties, waardoor leveranciersafhankelijkheid verminderd wordt.

U vindt I-Real op standnummer 2.034 van Verkeer & Mobiliteit 2010.

Terug naar Homepage V&M 2010 >>>

   

 

Deel dit artikel