Nieuws

Elektrische auto's waardevaster dan conventionele voertuigen

Een elektrische auto behoudt zijn waarde beter dan auto's met een benzine- of dieselmotor. Dat voorspelt het economisch bureau van de ING.

Volgens de bank heeft een elektrische auto uit 2020 vijf jaar later een restwaarde van veertig tot vijftig procent. Voor benzinewagens is dat 35 tot 42,5 procent, voor dieselwagens 27,5 tot 35 procent. Daarmee lijkt een elektrische auto een relatief goede investering. 

 

Max Erich, sectoreconoom automotive bij de ING, over elektrische auto's met een actieradius van vierhonderd kilometer: "Die worden nu vooral nieuw als auto van de zaak ingezet. Deze auto's zijn over vijf jaar ook populair onder particulieren op de occasionmarkt, wat goed is voor de restwaarde."

ING verwacht dat in 2020, 12,5 procent van de nieuw verkochte auto's elektrische auto's betreft. Vooral voor leasemaatschappijen is de restwaardeverwachting van groot belang. ING heeft via een poll aan 48.000 respondenten gevraagd welke criteria zij belangrijk vinden bij elektrische wagens. Deze resultaten zijn gebruikt om de restwaarde in te schatten. ING verwacht dat in 2025 een kwart van het wagenpark volledig elektrisch zal zijn. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven