Nieuws

Samenwerking FC Twente en Enschede Fietsstad

Enschede Fietsstad en FC Twente werken sinds 4 maart van dit jaar samen om meer bezoekers per fiets naar De Grolsch Veste te trekken. Enschede Fietsstad werkt al samen met diverse lokale partners zoals fietsenmakers en sportverenigingen. Om de week bezoeken ongeveer 25.000 het stadion van FC Twente.

"Voor veel  bezoekers is de fiets een prima alternatief. Veel fans van FC Twente komen uit de hele regio, maar een groot deel van de stadionbezoekers komt uit Enschede en Hengelo. Een afstand die meestal prima met de fiets te doen is", aldus fietswethouder Jurgen van Houdt.

Snel en gezond

Fietsen is vaak de snelste manier om in de stad te komen. Daarnaast, fietsen is sportief en gezond. Met elkaar op de fiets naar het stadion is leuk en gezellig. Wethouder Van Houdt: “Onlangs deed Tubantia nog een onderzoek, hoe je het snelst vanuit de binnenstad van Enschede naar De Grolsch Veste kon reizen. De fiets bleek toen het snelste vervoermiddel. Daar vormen wij ook ons beleid op. En natuurlijk is fietsen de duurzaamste manier van reizen. Betere luchtkwaliteit in de binnenstad, minder files, minder parkeerproblemen en een betere verkeersveiligheid. Het zijn doelen waar Enschede Fietsstad en FC Twente graag sámen de schouders onder zetten.”

Smart App

De eerstvolgende thuiswedstrijd is 15 maart tegen FC Volendam. Stadionbezoekers die op de fiets naar De Grolsch Veste komen, maken bij iedere thuiswedstrijd kans op het winnen van een officieel shirt van FC Twente. Aanmelden voor deze uitdaging om de fiets te pakken naar De Grolsch Veste kan via de Smart App.

Deel dit artikel