Nieuws

Fietsen naar het werk levert complimenten op in Cleantech Regio

In het najaar op de fiets naar je werk? Doen, zo zeggen ze in de Cleantech Regio. Dit zorgt juist in het jaargetijde waarin je minder vaak buiten bent, voor een gezonde dosis frisse lucht en beweging.

Cleantech Regio zet vanaf 1 november alle forenzen in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen die op de fiets naar het werk gaan, in het zonnetje. Iedereen die nu de auto kiest, mag één week lang gratis een e-bike proberen.

Complimenten fietsende medewerkers

Op 1 november zijn alle fietsende medewerkers van Royal Reesink en THR op het bedrijventerrein aan de ecofactorij in Apeldoorn, beloond met complimenten en een gezonde versnapering. Niels van Schooten, mobility manager bij Royal Reesink is blij met dit initiatief: “Milieu en gezondheid staan hoog op de agenda bij Royal Reesink. Fietsen naar het werk scoort op beide vlakken. Wij ondersteunen deze positieve actie dan ook graag.” Het promoteam van Vlot en Veilig fietsen liet de fietsers weten dat ze goed bezig zijn en deelde kraskaarten uit. Hiermee maken ze kans op prijzen zoals een e-bike.

E-bike goed alternatief 

Op de reisafstanden tot ongeveer vijftien kilometer is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto. Tot en met 16 december 2018 krijgen forenzen in de regio Stedendriehoek de kans om gratis een week lang een e-bike te proberen. Reserveren van de e-bike kan via de vlotveiligfietsen.nl. Er zijn per week meerdere fietsen beschikbaar.

Bredere aanpak bereikbaarheid 

Vlot veilig fietsen is één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio’s.

Deel dit artikel