Nieuws

Station Zwolle-Stadshagen vanaf 15 december toch open

Na een vertraging van twee jaar wordt het gloednieuwe treinstation Zwolle-Stadshagen vanaf 15 december dan toch in gebruik genomen.

Deze zomer reed Keolis al gedurende twee weken proefritten om te bepalen of en met welke snelheid de Blauwnettrein tussen Zwolle en Kampen over het traject kan rijden. Uit de tests bleek dat de trein met 100 kilometer per uur betrouwbaar over het spoor kan rijden. Om tijd te winnen is de stop in Stadshagen korter en is de dienstregeling aangepast. 

Aanpassingen

Het traject is inmiddels helemaal klaar voor de nieuwe dienstregeling. Zo zijn de seinen en borden aangepast en de bovenleidingmasten verstevigd. Vanaf 15 december wordt de energievoorziening aangepast, zodat de treinen sneller op snelheid kunnen komen. 
 

Vertraging

Het station zou eerder al openen op 10 december 2017. De bodem bleek echter te zwak om de beoogde snelheid van 140 kilometer per uur te kunnen realiseren. De kosten voor het verstevigen van de bodem bleken te hoog, waardoor er voor een snelheid van 100 kilometer per uur is gekozen.
 
 

Deel dit artikel