Nieuws

Innovatie-competitie Energietransitie vaarwegen gewonnen door consortium Vialis en IF Technology

De Provincie Zuid-Holland vroeg eind 2018 aan de markt om mee te denken omtrent CO2-reductie bij aanleg, beheer en onderhoud van vaarwegen in de vorm van de SBIR-competitie. Vialis en IF Technology hebben met het concept voor de integratie van warmtewisselingssystemen in oeverbescherming de SBIR-competitie gewonnen.

Vialis heeft samen met adviesbureau IF technology een concept ontwikkeld om damwanden uit te rusten met een warmtewisselingssysteem. Door middel van dit systeem kunnen gebouwen op een duurzame manier verwarmt en gekoeld worden. 
 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De competitie ‘Energietransitie vaarwegen’ is een oproep voor bedrijven om innovatieve en nieuwe producten te ontwikkelen voor het opwekken van energie door kades en oevers van provinciale vaarwegen. Doel is dat deze voldoende energie gaan opwekken om de CO2-voetafdruk van de vaarwegen te compenseren. Vialis en IF Technology hebben door middel van de competitie opdracht gekregen tot het realiseren van een prototype. De provincie stelt hiervoor een testlocatie beschikbaar. 

 

Lees hier meer.

Deel dit artikel