Nieuws

Delft Hyperloop-team geselecteerd voor SpaceX competitie

Het Delft Hyperloop team is deze week geselecteerd voor deelname aan de SpaceX competitie deze zomer in Los Angeles. Het team bestaat uit 39 studenten. Afgelopen september zijn ze gestart met het ontwerp van hun nieuwe pod. De race vindt plaats in juli.

Het ontwerp is op 13 februari werd gepresenteerd in Museum Prinsenhof in Delft. Toen was het echter nog onzeker of het ontwerp geselecteerd zou worden om te racen in de competitie deze zomer.

Wereldsnelheidsrecord verbreken

Delft Hyperloop is geselecteerd als één van de 22 teams om naar Californië te mogen reizen. Het team hoopte dit al wel, aangezien ze al gestart waren met de productie. Zo zegt Team Captain Rieneke van Noort: “De allereerste SpaceX competitie, in 2017, werd gewonnen door Delft Hyperloop en het afgelopen jaar werd ons team tweede. Daarom hadden we een goede kans dat we dit jaar weer naar Californië zouden mogen, maar toch blijft het spannend. We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een ontwerp neer te zetten dat vorig jaar overtreft om aan SpaceX te tonen dat we blijven groeien. We hopen dit jaar het wereldsnelheidsrecord van het TUM Hyperloop team, onze Duitse concurrentie, te verbreken.”  

De komende maanden is het team bezig de componenten van het voertuig te testen en te optimaliseren. Het blijft echter altijd ingewikkeld om het voertuig in zijn geheel te testen. Pas bij de race in juli wordt het volledige vermogen van het voertuig zichtbaar en is te zien of het voertuig in staat is om de beoogde snelheid te behalen.  

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven