Nieuws

Reflecterende graffiti op jassen en tassen als fietsverlichting

Op woensdag 6 januari gaat graffiti-kunstenaar Nilz van den Brink aan de slag met reflecterende veiligheidsspray die op jassen en tassen gespoten kan worden. Dit gebeurt tijdens het gratis Time to Shine-event in het Nationale-Nederlanden Café in Rotterdam. De uitwasbare spray is onzichtbaar maar licht op zodra er in het donker op geschenen wordt, bijvoorbeeld met koplampen. Zo zijn fietsers beter zichtbaar in het verkeer.

“Fietsers in het donker zijn kwetsbaar en lijken zich weinig bezig te houden met zichtbaarheid", aldus Anneke Schaak van Nationale-Nederlanden. Schaak heeft de actie opgezet om aandacht te vragen voor het belang van zichtbaarheid op de fiets als het donker is. 

 

Foto met flits

Tijdens het event worden de bussen spray, zolang voorradig, gratis uitgedeeld en maakt graffiti-kunstenaar Nilz van den Brink met de oplichtende spray ontwerpen op een gratis tas. Hij zal bovendien een graffiti-kunstwerk maken op een doek van 3 bij 2 meter. Het kunstwerk is alleen zichtbaar als je een foto met flits van het kunstwerk maakt.

 

Dit kunstwerk is tot 19 januari te zien in het Nationale-Nederlanden Café. Tot die tijd worden de spuitbussen op werkdagen in het café uitgedeeld, zolang de voorraad strekt.

 

Datum: Woensdag 6 januari tussen 16.00 en 19.00 uur
Locatie: Nationale-Nederlanden Café, Stationsplein 25, Rotterdam (voorzijde Centraal Station)

Deel dit artikel