Nieuws

'N35 moet snel uit knelpuntenlijst ANWB'

De N35 tussen Zwolle en Almelo wordt door weggebruikers beoordeeld als een weg met veel oponthoud, wat onder andere komt door verkeerslichten en invoegend verkeer. Dit maakt dat de Rijksweg N35 op de vierde plek staat in de ANWB knelpuntenlijst op N-wegen. Aan het onderzoek dat plaatsvond tussen mei en september 2016 hebben duizenden ANWB-leden deelgenomen.

Gedupteerde Bert Boerman van de provincie Overijssel onderstreept aan de hand van de beoordeling van de weggebruikers hoe belangrijk een snelle aanpak van de knelpunten op deze rijksweg is: "Als regio hebben wij al fors geïnvesteerd in de ombouw van deze weg naar 2x2 rijbanen van 100 kilometer per uur met ongelijkvloerse kruisingen. Van het Rijk vragen wij een zelfde inzet, zodat de N35 zo snel mogelijk van dit prioriteitenlijstje kan worden afgevoerd."

 

Voldoende stimulans

Eind deze maand gaat de Kamer in overleg met minister Schultz van Haegen en Staatssecretaris Dijksma over de inzet van de middelen binnen het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Volgens Boerman is een ruime meerderheid van de Tweede Kamer overtuigd van een snelle aanpak van de Rijksweg N35 door de motie die eerder dit jaar door de Kamer is aangenomen. "Wij gaan er vanuit dat de inzet vanuit de regio, de motie en de beoordeling van de duizenden weggebruikers over de N35 voor de minister voldoende stimulans is om nu tot actie over te gaan."

 

Deel dit artikel