Nieuws

Trein wacht op veerboot in Eemshaven bij vertraging

Vanuit de Eemshaven in Groningen vaart er enkele malen per dag een veerboot naar het Duitse eiland Borkum. Enkele maanden geleden is er een spoorlijn aangelegd vanuit Roodeschool naar de veerhaven. In aansluiting op de veerboten rijdt de trein dan door naar de Eemshaven.

Als de veerboot vanuit Borkum met enige vertraging aankomt, dan zou dat betekenen dat mensen de trein missen. Die trein rijdt niet, zoals overal elders in Nederland ieder half uur. Bij het missen van de trein zou dat betekenen dat er diverse uren gewacht moet worden, erg vervelend natuurlijk. 

De vervoerders hebben de koppen bij elkaar gestoken en een prima oplossing gevonden. Als de veerboot te laat is (wat overigens niet vaak gebeurt), dan neemt de rederij contact op met de verkeersleiding van Arriva (de treinmaatschappij). De trein die normaal gesproken de veerbootpassagiers zou opnemen vertrekt dan gewoon op tijd, zonder bootpassagiers. Maar de volgende trein van een half uur later, die eigenlijk in Roodeschool zou eindigen en daar toch meer dan een kwartier zou stilstaan, rijdt dan even door naar de Eemshaven, en kan dan de passagiers van de vertraagde veerboot meenemen naar Groningen.

Deel dit artikel