Nieuws

Waddenloods: mooie stap naar stevige samenwerking

"De Waddenloods is een mooie stap op weg naar een stevige samenwerking in het waddengebied". Dat zei Jesler Kiestra, hoofd Staatsbosbeheer Fryslân bij de opening van deze ‘werkplaats voor visserij en waddenbeheer.

De loods werd op 29 juni 2019 geopend in Lauwersoog. De loods is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de Stichting Geïntegreerde Visserij. De loods moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor beheerders, vissers, onderzoekers en studenten maar ook voor bezoekers van het waddengebied. 

 

Werelderfgoed De Waddenzee is een kwetsbaar natuurgebied. Een plek om samen te werken en elkaar te ontmoeten stond al langer op de wenslijst van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat. Lauwersoog is de uitgelezen plek voor de loods. De haven heeft duurzame ambitites en trekt al veel bezoekers, die nu gemakkelijk terecht kunnen bij de loods. 

 

De samenwerking met de Stichting Geïntegreerde Visserij (SGV) is een mooie kans voor Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer om samen te werken aan behoud van de Waddenzee. De SGV zet zich in voor duurzame visserij. Het visonderzoek door studenten van hogescholen en universiteiten dat in de loods plaatsvindt sluit hier op aan. 


Zowel professionals als andere bezoekers zijn welkom in de loods om kennis op te doen over het waddenzeebeleid. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven