Nieuws

Bridgestone rond overname TomTom Telematics af

Bridgestone Europe heeft de overname van TomTom Telematics afgerond. Met de overname wil Bridgestone haar positie als voorkeurspartner voor mobiliteitsoplossingen verbeteren.

Met de overname van TomTom Telematics door Bridgestone is een bedrag van 910 miljoen euro gemoeid. De overname was op 22 januari van dit jaar aangekondig en is nu goedgekeurd door alle betrokken partijen. Telematics, de Europese nummer één in zijn sector met dubbele groeicijfers, past strategisch goed bij Bridgestone en versterkt zijn positie op het gebied van mobiliteitsoplossingen voor effectievere en efficiëntere vlootactiviteiten.


Paolo Ferrari, CEO en President van Bridgestone EMEA en Executive Vice President van Bridgestone Group: “Het afronden van deze transactie is een belangrijke mijlpaal in Bridgestone’s transformatie van bandenproducent tot leider in mobiliteitsoplossingen. Doordat wagenparken meer en meer groeien, hebben fleetmanagers meer dan ooit een betrouwbare en innovatieve partner nodig die hen helpt om hun effectiviteit en efficiëntie te maximaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door de productiviteit te verhogen en de totale eigendomskosten te verminderen. Bridgestone en TomTom Telematics beschikken nu samen over de middelen, de kennis en de ervaring om in deze vraag te voorzien. Dit is de geboorte van een topspeler in vlootoplossingen die onze sector de toekomst van mobiliteit in zal loodsen.”

“We zijn verheugd dat Bridgestone het talent en de vaardigheden bij TomTom Telematics erkent en het potentieel van het bedrijf ten volle wil ontwikkelen. Ik wens al onze collega's van Telematics een succesvolle toekomst bij Bridgestone toe.”, aldus Harold Goddijn, CEO van TomTom.
 
 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven