Nieuws

Maximumsnelheid vanaf maart naar 100 km/u

De aangekondigde verlaging van de maximumsnelheid naar honderd kilometer per uur op autosnelwegen gaat naar verwachting halverwege maart 2020 in. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen.

De verlaging van de maximumsnelheid is één van de maatregelen om de stikstofcrisis te bezweren. De maximumsnelheid op autosnelwegen gaat dan overdag, tussen 06:00 en 19:00, omlaag van de nu geldende 130 naar 100 kilometer per uur. Tussen 19:00 en 06:00 blijft de maximumsnelheid ongewijzigd.
 

Weekend

De verlaging gaat niet eerder in dan tijdens het weekend van 12 maart tot en met 16 maart. De planning is om dan de borden langs de snelwegen te vervangen. Mocht dat door (weers)omstandigheden niet mogelijk zijn, dan worden de werkzaamheden verplaatst naar het weekend van 26 maart tot en met 30 maart.
 

Helder moment


Van Nieuwenhuizen liet het besluit weten in een schrijven aan de Tweede Kamer. Van Nieuwehuizen: “Het is belangrijk dat voor iedereen helder is wanneer de nieuwe situatie in werking treedt en wat de borden langs de weg betekenen”.
 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven