Nieuws

Minister Verhagen opent Week van HNW

Minister Verhagen opent op 7 november de Week van Het Nieuwe Werken met een tweet. Meteen daarna opent Lodewijk de Waal, voorzitter Platform SWSR, het Hoofdkwartier Het Nieuwe Werken in Utrecht en wordt een onderzoeksrapport over de economische baten van Het Nieuwe Werken gepresenteerd.

Minister Verhagen opent Week van HNW

Coalitie


De Week van Het Nieuwe Werken loopt van 7 tot en met 13 november en wordt georganiseerd door een coalitie van bedrijven, vakbonden, overheid en initiatiefnemers Natuur & Milieu en Platform Slim Werken Slim Reizen. Deze week al worden mensen op de campagne geattendeerd door radiospotjes, banners en advertenties.

Voordelen


Het Nieuwe Werken biedt veel voordelen voor werknemers, bedrijven, overheid en het milieu. Werknemers vinden een betere balans tussen werk en privé. De helft van de Nederlanders die flexibel werken is hierdoor gelukkiger geworden. Het Nieuwe Werken leidt tot meer gevoel van vrijheid (74%) en  meer tijd voor zichzelf (41%) (TNS NIPO, 2010).  Het Nieuwe Werken leidt ook tot minder auto’s in de spits, minder files en minder CO2-uitstoot. Een procent minder auto’s in de spits leidt al tot tien procent minder files (Mobiliteitsbalans I&M 2010). Het Nieuwe Werken is ook voordelig voor bedrijven. Zij zien de productiviteit en efficiency stijgen, de kosten voor kantoorruimte teruglopen en weten tevreden werknemers aan zich te binden.

Groot belang


Nieuwe oplossingen die de duurzame economie versterken, zijn van groot belang - zeker in tijden van economische crisis. Onderzoeksbureau PwC heeft in opdracht van Natuur & Milieu de eerste analyse gemaakt die laat zien wat de macro-economische effecten van Het Nieuwe Werken zijn voor Nederland. De presentatie van dit rapport vormt de start van de Week van Het Nieuwe Werken in het Hoofdkwartier in Utrecht.

 

 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven