Nieuws

'Maak afspraken over mono rijden'

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat één-derde van alle werkgevers geen afspraken maakt met werknemers over smartphonegebruik tijdens het autorijden. Éen op de tien werkgevers vindt het zelfs normaal dat werknemers berichten lezen en beantwoorden tijdens het autorijden.

Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen deden onderzoek naar smarthphonegebruik tijdens het autorijden door werknemers. 

Picnic

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) lanceert op 2 september, nu voor de meeste mensen de vakantie er weer op zit, een nieuwe campagne gericht op werkgevers. Hiervoor is zij te gast bij een verdeelcentrum van Picnic in Den Haag. De online retailer start een verkeersveiligheidstraject waar MONO rijden een belangrijk onderdeel van is. 

Afspraken

Met de campagne die de minister lanceert wil ze werkgevers en werknemers stimuleren afspraken met elkaar te maken over smartphonegebruik in de auto en op de fiets. Van Nieuwenhuizen: "Het is moeilijk voor te stellen, maar één op de tien werkgevers vindt het een normale zaak dat hun werknemers berichten lezen en terugschrijven tijdens het rijden. Totaal onverantwoord om dit van je mensen te verwachten, want dat is gewoon levensgevaarlijk. Ook als je zakelijk onderweg bent geldt: hou je aandacht bij de weg en rij MONO."

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer de helft van de werkgevers al afspraken gemaakt heeft met werknemers. Dit zijn ondere andere Samsung, Arcadis, Athlon, Heineken, SHell, de ANWB en een aantal transportbedrijven. 

Mono zakelijk

De campagne MONO-zakelijk is onderdeel van de al MONO-campagne. Op www.monozakelijk.nl kunnen werkgevers campagnemateriaal en tips vinden. Het hele onderzoek is hier te lezen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven