Nieuws

Vernieuwing tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein

De provincie Utrecht gaat de regionale tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein volgend jaar zomer moderniseren. Er komen nieuwe trams waarmee meer reizigers kunnen worden vervoerd, de haltes worden verlengd en verlaagd, en het merendeel van het spoor in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein wordt vernieuwd.

De SUNIJ-lijn, de tramlijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein krijgt een flinke opknapbeurt. De modernisering bestaat uit nieuwe trams met meer capaciteit, de haltes worden verlengd en verlaagd en het grootste deel van het spoor wordt vernieuwd. De tramlein wordt ook gekoppeld aan de nieuwe Uithoflijn, zodat reizigers vanaf winter 2020 zonder overstappen kunnen reizen tussen IJsselstein/Nieuwegein en P+R Science Park Utrecht. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door BAM Infra Rail. Met de modernisering is inclusief de aanschaf van de nieuwe trams een investering gemoeid van ruim € 150 miljoen.

Bussen

Tussen 1 juni en 21 augustus 2020 vinden de werkzaamheden aan de tramlijn zelf plaats. Omdat er dan geen tramverkeer mogelijk is worden bussen ingezet. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, wordt zo min mogelijk 's nachts gewerkt.Om het verkeer te ontlasten, maakt het bouwtransport gebruik van een transporthub en doorgaande wegen. Bijzondere locaties zoals het St. Antonius-ziekenhuis blijven vanzelfsprekend bereikbaar.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven